Sol Skipnes
Alle disse valgene vi tar her i livet

  • 09.09.2015, 23:37

"Until a person can say deeply and honestly, "I am what I am today because of the choises I made yeasterday," that person cannot say, "I choose otherwise"
- Stephen R. Corvey

Har du tenkt over det noen gang? Hva valgene du har tatt har gjort for deg? Både positivt og negativt. Jeg tenker over det relativt ofte. Mest sannsynlig for ofte. Hva hvis, hva om, kanskje hvis det og det hadde skjedd. Det er så mye hva om her i verden og så altfor lite så bra dette skjedde.

Derfor sørger jeg alltid for å tenke på de godene hendelsene som har skjedd, når jeg kommer inn på de kjedelige hendelsene. For livet vårt i dag, er ikke bare bygd opp av alle de gode ideene vi hadde langs veien, de er bygd opp av gangene vi falt, famlet rundt i blinde og av alle de feile retningene vi tok. Enhver god ting som skjer deg i livet, skjer fordi du en eller annen gang tok feil retning og endte opp på et helt nytt sted du ikke hadde tenkt deg.

Dette er tanker jeg tenker mye på i disse dager. Fordi jeg tar opp skolen igjen. Jeg er en drop-out og årsaken til det er ganske enkel. Jeg valgte feil linje, og jeg nektet å høre på hva de rundt meg rådet meg til. Så jeg pinte meg gjennom helse og sosial, før jeg karret meg igjennom et merkverdig år på Barn og Ungdom, deretter gikk veien videre til Restaurant og matfag før jeg endte opp på allmennfagelig påbygg. Og jeg var lei skolen i det jeg gikk inn på Helse og sosial, så resultatet etter fire år på den videregående skole endte opp med at jeg ble russ uten studiekompentanse. Way to go Sol.

Så i dag er hverdagen min en jobb i fulltid, politikk og skole på kvelden. Det er slitsomt og jeg banner flere ganger over 16-årige Sol som rotet bort tiden sin på ting som ikke var så viktige. Eller, de var jo viktige. For tiden min ble brukt på Elevorganisasjonen, fordi jeg som falt utenfor skolesystemet ville at andre skulle få en bedre sjanse. Den ble brukt på Meny som var min første faste stilling med faste vakter og ansvar. Der lærte jeg meg enda mer viktighet av punktlighet og å vise ansvar. Dette medførte til at jeg fikk låseansvar og det er en fin ting på CV'en den dag i dag. Jeg fikk en bra referanse som var med på å gi meg et vikariat i Teleperformance som er stedet jeg henger på 37,t timer hver uke den dag i dag. Elevorganisasjonen ga meg organisasjonserfaring som alltid er kjekt å ha med seg videre i arbeidslivet og det gjorde meg opptatt av politikk som videre har ledet meg til Unge Høyre og Høyre.

Og alt dette er viktig for meg å ha med meg videre. Men det er ikke det viktigste. For jeg har alltid vist at mennesker, mennesker er viktigst. Det er derfor det er så vanskelig for meg å knytte meg til mennesker. Jeg ville ikke hatt alle mine personer rundt meg i dag hvis jeg ikke hadde tatt valgene mine slik de er tatt, i nøyaktig den rekkefølgen jeg tok de. For hadde jeg gått over til allmenn når jeg valgte Barn og Ungdom, så ville jeg ikke møtt Jelena som igjennom de ti siste årene mine har vært min bestevenninne. Hadde jeg ikke sagt opp på Meny når jeg gjorde det, så ville jeg ikke endt opp på Teleperformance og Henriethe som er en anne bestevenninne ville vært en som gikk forbi meg på gaten uten at vi la merke til hverandre.

Jeg ville ikke bodd i Moss i dag og jeg vet ikke om jeg hadde kommet til det punktet med at jeg har akseptert det som har skjedd i løpet av fortiden. Jeg er sterkere i dag fordi jeg har fått alle disse fine erfaringene mine med meg, og jeg har møtt alle disse menneskene jeg har møtt. Selvom noen av de kun har vært der i noen sekunder, så har de formet meg som den jeg er i dag.

Så i dag har jeg sittet med hodet i mattebøkene mine, og forbannet 16-årige Sol og hennes innfall. For jeg kunne vært ferdig med utdannelsen, og jeg kunne tjent enda mer penger, og jeg kunne kanskje møtt mannen eller kvinnen i mitt liv og jeg kunne kanskje gjort så mange andre ting som jeg ikke har gjort. Men jeg har forelsket meg, og fått hjertet mitt knust, og forelsket meg på nytt. Jeg har blitt bestevenn med de fineste menneskene i verden og jeg har noen å ringe hvis alt går galt, og jeg er en person som noen kan ringe hvis alt går galt. Jeg danser i undertøyet mitt hjemme alene og gråter av mennesker som er slemme og det er helt greit, fordi det er meg.

Jeg er og gjør alle disse tingene. Fordi jeg har tatt alle valgene jeg tok. Så når jeg ser alt jeg ikke ville hatt hvis jeg gjorde ting anderledes så er det helt greit å regne litt matematikk hver onsdagskveld i to år fremover. Fordi valgene mine var verdt det.

Madeleine

09.09.2015 kl.23:50

Fint innlegg. Du har rett i att det. Det er for lett å tenke på de negative tingene som skjer av valg og ikke gode ting.

Madeleine

09.09.2015 kl.23:51

Matte le da jeg leste sensur er for pyser. Morsomt :)

Sol

10.09.2015 kl.00:00

Madeleine: Nettopp. Vi må tenke mer på de gode tingene vi får av valgene vi tar. Selvom valgene ikke er de beste :)

Sol

10.09.2015 kl.00:00

Madeleine: Haha, takk :)

Benedicte Andersgård

10.09.2015 kl.07:56

Jeg er en tenker selv! Tenker alt for mye.. Hehe

Sol

10.09.2015 kl.19:23

Benedicte Andersgård: Ahh. Det er både en velsignelse og en forbannelse å ha alle disse tankene.

Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits