Sol Skipnes
Et lyst matteøyeblikk

  • 10.09.2015, 09:30

"The most painful thin about mathematics is how far away you are from being able to use it after you have learned it."
- James Newman
Det skal ikke så mye til for å glede meg, som i mattetimen i går.Dette var brått fire meldinger min kjære mattelærer-tante fikk av meg i går kveld mens jeg pinte meg igjennom matematikk og ligninger og gudene vet hva vi gjorde i går. Jeg er ikke noe glad i matematikk. Ikke siden 9-klasse. Og i dag sliter jeg, virkelig. Jeg sliter meg å finne glede og nytte av det. Spesielt siden jeg ikke har trengt det opp til dags dato. Jeg trenger mer excel-kunnskaper, ikke dusteligninger.

Men over til bakgrunnen for at jeg spammet min stakkars Tante i Oslo. Jeg hadde pint meg gjennom et stykke, og sjekket fasiten og så til min store glede at jeg klarte det.
Det gjorde ikke hun som satt ved siden av meg. Læreren forklarte, og hun skjønte fortsatt ikke. Da bryter jeg inn (unnskyld læreren), og forklarer det som om jeg ville ha hatt forklart det til meg selv - og da forstår hun det.

Så stolt jeg ble av mine kunnskaper. Det varte i omtreng 37 sekunder til oppgave B var ført ned på arket og jeg ikke forstod noe. Men flaks for meg så ville sidemannen gjengjelde tjenesten siden hun forstod oppgaven, og viste meg hvordan den skulle løses. Vi begge ble fornøyde for å ha løst begge oppgavene og til og med fått hjulpet noen.

Dette varte vel i 58 sekunder, så kom oppgave C. Da rakk begge opp hånda og ventet på at læreren kom.

Og med det så strøk jeg mattelærer av listen min over potensielle yrker

Neida, jeg tuller - jeg ville aldri gjort noen så vondt at jeg valgte å bli lærer. En trass treåring har mer tålmodighet enn meg. I dag var kun flaks.

Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits