Sol Skipnes
For evig og alltid

  • 08.01.2016, 19:00

"Death leaves a heartache no one can heal,
love leaves a memory no one can steal"

From an Irish headstone


Evig kjærlighet dere. Den greia der. Den som alle snakker om og så få finner. Og når noen finner den og det viser seg at det er feil, så gråter alle når bruddet kommer.

Hvorfor det egentlig? For det var ikke så uvanlig før, var det? Du har så klart noen som ble i et forhold, fordi de måtte - det har du i dag også. Men folk generelt var ikke så villig til å gi opp, nå kaster man tingene sine ut av døren før man har fått åpent den første esken.

Og vi kan si det er negativt at noen ble til tross for at de burde gått, men det er ikke mye positivt å gi opp så fort man møter en motbakke. Hvis alle gjorde det, så hadde majoriteten av oss vært gitt bort før det første året vårt var omme og vi hadde sluttet å reprodusere oss.

(Jeg har aldri ment at kjærlighet forutsetter at man forteller hverandre alle sine hemmeligheter)


Kanskje jeg bare har blitt bitter av å se Sex og singelliv. Kanskje jeg bare er bitter fordi jeg fortsatt lever det livet. Kanskje jeg bare er bitter fordi 13-åringer blir forlovet og jeg fortsatt mener en forlovelse betyr at man gifter seg innen et år. Kanskje jeg er en smule tradisjonell.

Det er mange kanskje og noen ting jeg er sikre på.

For en ting vi voksne gjør, egentlig, en ting vi alle gjør. Vi ler av de unge naive som sier de skal være sammen for alltid. Som om det egentlig er noe rart. Går man noensinne inn i et forhold uten å tro og håpe det skal vare for alltid? Finnes det mennesker der ute som bevisst er sammen med en, offisielt sammen uten å ha en tro på at dette er den stor kjærligheten?

For hvis dere finnes der ute - kutt det ut. Dere har dating, og sex. Forhold dere til det. Ikke lur andre mennesker inn i fellen deres.

Hvordan kan man le av disse 13-åringene som opprinnelig tror, håper og har en idé om at dette er den store kjærligheten. Det er vel de som burde le av oss. Vi som nærmer oss 30, dere som har passert 30 og fortsatt tror og håper at denne kjærligheten - denne er den rette. Han er den som skal vi ska våkne opp med for resten av vårt liv. For så å gjøre det igjen, etter nok et brudd eller nok en datingrunde.

Evig kjærlighet. Er den greia oppskrytt eller kan vi faktisk finne det der ute i denne sørpa?

Jeg tror nok vi må lære av den yngre generasjonen, på samme måte som de lærer å tro igjen og igjen etterhvert som de plastrer hjertet sitt. Så bør begge generasjonene se litt tilbake, for vi kaster hverandre fortere bort enn man klarer å si "til døden skiller oss ad"

Finnes det fortsatt håp der ute?

Emma Olsen

08.01.2016 kl.19:16

Jeg tror det ekte kjærlighet finnes, men det krever så mye av begge parter for at den ikke skal forsvinne med årene.

T I N A V A R P E N

08.01.2016 kl.19:20

Den finnes, men skjønner mange ikke har troa siden folk gifter seg etter en veldig kort stund. Jeg og typen "datet" i 1 og 1/2 år før vi ble sammen slik at vi ble kjent ordentlig og var sikker på om vi skulle bli sammen. Folk i dag sier hei til hverandre også blir de sammen.

Sol

08.01.2016 kl.23:15

Emma Olsen: Jeg vet. Det er det som er så ufattelig trist, før så kjempet man for det man hadde. I dag så kjemper man for å komme seg ut døren raskest mulig hvis ting ikke går som man vil. Det er så trist.

Sol

08.01.2016 kl.23:22

T I N A V A R P E N: Har aldri skjønt de som gifter seg etter to sekunder heller. Men forlovelser får meg til å vrenge seg inni meg. Fordi det er så mange som har forlovet seg så mange ganger. Folk halvparten av min alder forlover seg. Blir helt stressa av det. Samtidig så er det så godt å lese at noen fortsatt tar seg tid. Så utrolig inspirerende å lese at du og kjæresten din tok dere tid til å bli kjent. Det er slik forhold og ekteskap varer :)

Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits