Sol Skipnes
Kreftens kjedebrev

  • 20.03.2016, 23:20

?Today we fight. Tomorrow we fight.
The day after, we fight.

And if this disease plans on whipping us,
it better bring a lunch, 'cause it's gonna have a long day doing it.?

- Jim Beaver, Life's That Way: A Memoir

 

Titt og ofte dukker det opp innlegg på veggen min som går noe ala "Ingenting er mer smertefullt enn å se noen du er glad i på slutten av sitt liv, eller det å se at livet må gis tapt på grunn av kreft"

Dette kan jeg signere etter å ha mistet Mamma til den sykdommen.

Videre i flere av disse tekstene dukker det ofte opp sitat som ligner dette:
"Jeg vet at mange ikke bryr seg om meldingen fordi kreften ikke har berørt deg og at du ikke vet hva det er å ha kjempet denne kampen, eller hatt noen du er glad i måtte kjempe denne kampen"

Altså, det dere egentlig da sier er at det finnes mennesker som aldri har blitt berørt av kreft. De har aldri opplevd at noen i utvidet krets har hatt kreft og derfor bryr deg seg ikke. De bryr seg ikke om kreft? Jeg vil nå kunne si at alle bryr seg om kreft og alle vet det er en sorg for de som står opp i det. Det å ikke dele denne teksten betyr ikke at man ikke bryr seg om det. Jeg vil nå heller si at det betyr at man tar hensyn til de som faktisk er rammet som slipper å lese dette forsøket på å gi noen dårlig samvittighet.

Fordi Mamma døde av kreft og jeg ikke deler denne teksten, mener du oppriktig talt at jeg da ikke bryr meg? For hvis du mener det så kom gjerne til meg og fortell det, så skal jeg virkelig fortelle deg hva jeg mener om deg. Hvis du nå tenker at det ikke er det du mente, så vil jeg du skal lese tekster du deler videre på facebook og alle andre sosiale medier FØR du deler dem. For jeg er sikker på at hadde du tenkt deg om et par ganger så hadde du kanskje ikke stått bak det utsagnet heller.

Ikke be meg sette en slik idiotisk tekst på veggen min i en time for å minnes de som kjemper, har kjempet og de som har tapt kampen mot kreften. Kjære deg, jeg minnes Mamma hver eneste dag på min egen måte. Så ikke bekymre dere. Jeg er ikke helt hjerteløs selvom jeg ikke har delt de innleggene deres.

For her er sannheten, dette innlegget hjelper ingen. Selv ikke når dere deler de tekstene med statistikk som er hentet ut av vinden. De går sånn her: "Kun 3% av mine venner vil dele dette"

Virkelig?

Dette innlegget er ikke noe annet enn et forsøk på å sparke de som allerede sliter. Tenk heller på de som får gjennoppleve de grusomme øyeblikkene sine når de er nødt til å lese det tullet der. Til informasjon så får jeg faktisk litt vondt i magen hver gang jeg hører ordet kreft, fordi det er sykdommen som gjorde at jeg mistet Mamma. Tenk på de som får verre følelser av det. Det er de dere bør ta hensyn til.

Hvis dere virkelig vil støtte og minnes de som har gått bort, de som har kjempet og de som fortsatt kjemper, så foreslår jeg heller at du går inn på Kreftforeningen sin side og gir et bidrag til dem og kreftforskning. For det slike innlegg her på facebook, det hjelper ingen som helst.

Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits