Sol Skipnes
Livet som arbeidsledig

  • 21.03.2016, 07:30

Livet de siste ukene har vært et evinnelig kaos skal jeg si dere. Jeg er arbeidsledig. Noe som er veldig merkelig for meg å være ettersom jeg alltid har pleid å ha omtrent tusen baller i luften samtidig. Nå har jeg ikke det. Eller, jo. Leilighetssalg pleier å holde folk i aktivitet. Men det å ikke være samme sted åtte timer hver dag er for meg helt merkelig å tenke på. Så jeg pløyer meg igjennom side etter side på nav.no og alle andre søkesider.

Jeg sa vel egentlig at jeg skulle sove en uke etter siste arbeidsdag, men det fikk jeg ikke lov til da jeg ble kalt inn til intervju i Harstad. Hadde sykt lyst på jobben og kom meg videre til andregangsintervju. Helt ærlig så var jeg så overbevist om at jeg skulle få den, men slik gikk det ikke. Var så utrolig skuffa, i to timer. Det nytter ikke henge med geipen når man leter etter nytt sted å arbeide. Det pleier generelt aldri å ha noe for seg det å henge med geipen.

Jeg regner uansett med at grunnen til at jeg ikke fikk den stillingen i Harstad er fordi det finnes noe annet der ute som passer perfekt for meg.

Det ble forresten sendt en søknad i går. Herregud, den jobben VIL jeg ha. Men tiden får vise. Med dette markedet i dag så er det jammen meg ikke lett. Men det er bare å bite tenna sammen og så på. Nå går dagene til familiebesøk og opprydding. Alt det man ellers nedprioriterer i en altfor stresset samfunn. Har brukt over en dag på å rydde meg gjennom klesskapet mitt og kvitte meg meg klær. Jeg har dessverre altfor mye klær. Kjoler som aldri er brukt, hvor merkelappen fortsatt henger på, to år etter innkjøpet. Er det mulig? Hva i all verden var det jeg egentlig tenkte på når jeg kjøpte det? Klær blir gitt bort til venner, familie og uff. Noe blir lagt bort for salg slik at jeg får noen kroner inn på det jeg har brukt altfor mye. Veldig mange av oss kvinner er nødt til å roe ned på innkjøpene. Har gitt meg kjøpestopp og jeg skal jo ikke handle ting jeg ikke trenger. Er heller ikke vits da å ha mange klær liggende i skapene som aldri blir brukt. Spesielt ikke når det går mennesker der ute som sliter i kulden fordi de ikke har noe å dekke seg til med.

Må si det var rart å skrive et slikt blogginnlegg igjen. Er så ufattelig lenge siden jeg har gjort det. Men litt morsomt også. Vi får se om jeg kommer til å fortsette med det, eller om det går tilbake til å bli publisert enkle tekster her og der. Har jo ikke noen jobb å gå til om dagen, så før prøve å bruke tiden på å skrive mer og selvfølgelig jobbsøkingen. Jeg starter å innse hvorfor folk blir lei å søke jobb, jeg har ikke gjort det i mer enn et par uker og kjeder meg allerede. Men sånn går det når man ikke lenger har noe sted å gå til. Blir spennende å se hvor jeg havner til slutt. Er jo nesten et lite eventyr dette, som jeg ikke vet hvordan ender enda.

Det får tiden vise.

Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits