Sol Skipnes
#5tingmindre

  • 17.07.2017, 22:29

"You don't need more space. You need less stuff"
-Joshua Becker
 
Der jeg bor så er det for mange ting. Jeg har ting over alt, ting som gir meg gode og vonde minner, ting som opptar hyller, gulv, vegger, tak og sjelen min.Det er alt for mange ting. Når jeg er trist så handler jeg, når jeg er glad så handler jeg. Alt jeg har er ting.
 
Så jeg fant ut, jeg må ha mindre ting. Når Mamma døde så klarte jeg ikke å selge telefonen hennes. Ikke fordi jeg ville ha den, ikke fordi det var en telefon jeg trengte. Stefar og jeg kjøpte den til henne - og hun fikk den noen dager før hun døde. Alikevel klarte jeg ikke å selge den før ett år gikk. Fordi jeg ville ikke selge minnet den ga. Som om det ville skje. At i det jeg solgte telefonen så ville jeg også glemme hvor glad hun ble når hun fikk den.
 
La oss få en ting klart. Jeg hater ting. Jeg hater å pakke, jeg hater å se dem, jeg hater at jeg måtte rydde et helt hus etter familien min med - ting. Det verste er at det som kjennetenger meg når jeg kommer til folk er en svær koffert, med ting. Disse tingene sprer jeg som oftest utover et bort eller fem når jeg er på besøk hos folk. Det er min greie. Det har vært min greie siden jeg var et barn. Den dagen jeg skriver selvbiografien min så kan jeg liksågodt kalle den "Jenta med alle tingene"
 
Men disse minnene - de er fortsatt der. Tingene endrer ikke det. Minnene forsvinner ikke. Men tingene gjør at de blir litt mer blurry, litt mer borte. Tiden strekker ikke til for å se på alle disse fine tingene. Ting, ting, ting. Så jeg har bestemt meg for å kvitte meg med ting. For å bli lettere til sinns, for å lære meg at jeg ikke blir glad av ting.
Men, det er ikke bare - bare å skulle kvitte seg med - vel - tingene sine. Jeg har kommet meg godt i gang, men jeg vil det skal bli bedre og jeg vil at flere ting skal forsvinne og som en gudesent gave så havnet jeg inne på Tine Katrine sin blogg som også skal kvitte seg med ting. Nøyakig fem ting, hver dag i hundre dager.
 
Totalt: 500 ting i løpet av 100 dager skal forsvinne. Bort, vekk.
 
Ettersom jeg likte hennes ide så godt, så tenker jeg at jeg liksågodt kopierer de fleste av hennes regler.
1. 5 ting hver dag i 100 dager.
2. Tingene skal ut og vekk fra huset. Det kan selges, gis bort og siste løsning er å kaste det.
3. Man kan kaste flere ting på dag en, og minske det en annen dag og vice verca. Men på dag 100, så skal det totalt være 500 ting som er borte.
4. Jeg starter i morgen! Hovedsakelig fordi jeg ikke er hjemme før sent i kveld og kan ikke starte å rydde i tingene mine da.
5. Hvis jeg skaffer meg en ny ting i denne perioden, så må det veies opp med at en annen ting går ut. Altså, kjøper jeg en ny bukse så må jeg kvitte meg med noe ekstra. Trenger nødvendigvis ikke være samme ting, men noe må ut.
 
Gleder meg til å komme i gang. #Wishmeluck
Skriv en ny kommentar


Everybody is at war with something. I'm at war with my own heart sometime.
Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits