Sol Skipnes
6. 10 ting du vil gjøre før du dør

  • 07.02.2016, 12:00

1. Få en utdannelse

2. Dra til New York, Walnut Grove, Los Angeles

3. Få et fint hus eller leilighet og bo der med den jeg elsker

4. Skrive bok

5. Skrive en novellesamling

6. Dra til alle kontinentene

7. Bo et år i utlandet

8. Lære meg å ta så gode bilder at jeg kan selge de

9. Lære meg et språk til - gjerne russisk, italiensk, spansk, fransk eller noe annet ikke så veldig mange kan.
Hvor ofte har du ikke hørt frasen "dette er helt gresk!"
Hvor awesome er det ikke da å kunne si "nei, dette er ikke gresk. Jeg kan gresk og det er ikke dette!"

10. Gjøre en forandring for verden, gjøre noe meningsfylt for de som ikke har så lett for å finne meningen i alt dette livet


5. Yndlingssangen din for tiden

  • 31.01.2016, 12:00

Music touches us emotionally, where words alone can't.
- Johnny Depp

Musikk er så utrolig viktig for meg. Uansett hvilket humør jeg er i, så finner jeg sang som passer for akkurat det humøret, i den timen jeg trenger å høre den. Jeg hører på utrolig mye forskjellig musikk. Noen band hører jeg på bare én sang, og andre band kan jeg utenatt i mitt hjerte. Jeg kan favorittsangene mine så godt, så jeg burde ikke trenge å høre dem for å få den følelsen jeg ønsker av dem.

 

Egentlig ville jeg her ha lagt ut en langt liste med sanger jeg vil dere skal lytte på - men da frykter jeg de bare drukner bort i hverandre. Så jeg gir dere her min siste kjærlighet innen sanger.

Denne hørte jeg første gang på Greys Anatomy. Jeg ville aldri trodd at en cover av "As long as you love me" ville bli bra, men Sleeping At Last har overbevist meg.

 


4. 10 Ting som er superfint hos det motsatte kjønn.

  • 24.01.2016, 12:00

Let's get one thing straight,
I'm not.
- Unknown
Jeg liker å definere meg som halvskeiv. Bare fordi folk er så opptatt av å merke andre mennesker. Jeg er hverken hetero eller lesbisk. Jeg faller for mennesker, personligheten deres og humoren deres. Ikke hvilket kjønn de er. Det er bare et kjønn. Ikke det som avgjør om jeg forelsker meg. Så dette er ikke en liste med 10 ting som er superfint hos det motsatte kjønn, dette er en liste med 10 ting som er superfint med mennesker.
1. Fin personlighet

2. Smil (Pretty, pretty please)

3. Latter (Mye og ofte)

4. Markerte trekk

5. Kunnskap (er makt)

6. Vakre klare øyne

7. Engasjement

8. Ærlighet

9. Hettegenser
(Jeg kan ikke noe for det, men en person jeg liker, som er kledd i en hettegenser. Wow)

10. Rompa
(Come on, vi alle liker å ha noe så på når en person går fra oss.)

3. Fem ting som får deg til å le

  • 17.01.2016, 12:00

"I love people who make me laugh.
I honestly think it's the thing I like most,
to laugh. It cures a multitude of ills.
It's probably the most important thing in a person"
- Audrey Hepburn

Søndag betyr søndagschallenge og i dag er det fem ting som får meg til å le. Helt ærlig så er det ganske vanskelig for meg å velge kun fem ting, fordi jeg ler av så veldig mye rart. Jeg ler veldig høyt og veldig mange ser rart på meg, hvis de ikke kjenner meg fra før. Men det går helt greit. Fordi jeg elsker latter og fordi jeg så lenge ikke lo høyt.

Når jeg gikk på ungdomsskolen så sa mange at jeg lo rart og at latteren min var for høy. Dette ble sagt gang etter gang, og en dag begynte jeg å tro på det. Så jeg stoppet å le, og hvis noe var morsomt så trakk jeg såvidt på smilebåndet for å vise at jeg syntes det var morsomt og skulle jeg starte å le så passet jeg på å le uten lyd. Stille latter. Herregud så idiotisk. Så dumme vi mennesker kan være mot hverandre. Det tok meg veldig mange år før jeg startet å le høyt igjen. Det skjedde ikke før etter jeg ble med i Unge Høyre og vi hadde en fylkesleder som lo på en måte som gjorde at alle ble glade, for latteren var så gjenkjennelig.

Sakte men sikkert så fant jeg ut at det er greit å le igjen og i dag ler jeg høyt og tydelig. Det stikker noen ganger når folk ser rart på meg, men så ser jeg andre trekke på smilebåndet og da går det greit igjen. Ingen skal noensinne få meg til å le stille eller slutte å le. Når jeg tenker meg om så vet jeg ikke hvilken av de to som er verst. Det er ikke noe jeg vil tenke på lenger. Så la oss le litt.

Fem ting som får meg til å le:

1. Mennesker som faller

Jeg vet. Jeg er en grusom person. Men folkens, det å gå på trynet er veldig morsomt for oss som står å ser på. Jeg sørger for at det går bra med personen, og er det skikkelig alvorlig så ler jeg ikke før den personen ikke kan høre meg. Men jeg må innrømme at jeg ofte ler av folk som skader seg også, så lenge de overlever. Kanskje ikke morsomt for deg når du faller, men tenk deg om - ler du ikke selv når andre tryner?

Forøvrig så ler jeg av meg selv når jeg snubler, og jeg snubler ofte. Veldig mange tror av en eller annen grunn at jeg gråter og kommer da løpende bort for å se hva som skjedde, men sannheten er at jeg da ligger å rister av latter.

2. Partiprogrammene til kommunister

Helt utrolig morsomt å lese partiprogrammene til kommunister, jeg tror faktisk ikke det finnes mer morsomt her i verden. Problemer er at jeg slutter å le når jeg innser de virelig mener det de har lagt inn i programmene sine.

3. Bloggen "Not always right"

Hvis du noensinne har jobbet i kundeservice av et eller annet slag, så er denne bloggen laget for deg. Du kommer til å le så du griner. Jeg lover deg.

4. Kommentarfeltene i avisene

Jeg ler som oftest av de. Frem til jeg innser at de som oftest mener det. Da gråter jeg litt.

5. Scrubs

Helt fantastisk tv-serie. Du må se den. Du bare må se den.


2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå

  • 10.01.2016, 12:00

"You can never be overdressed or overeducated"
- Oscar Wilde

Denne søndagschallengen min. Den gikk jo bra. Den første uken. Men det er slikt som skjer når man skal tvinge seg selv til å gjøre ting man ikke er klar for. Det å tvinge meg til å skrive er ikke noe jeg klarer å gjøre, men alikevel så prøver jeg meg på det gang etter gang. Den evige historien om Sol gjør ting hun egentlig ikke vil.

Men jeg føler meg klar nå. Jeg er klar nå. For selv om jeg la bort pennen og sluttet å trykke på tastaturet så betyr ikke det at jeg ikke lenger ville skrive, det betyr bare at det gjorde for vondt og alt inni meg var tomt.

Men tilbake til min berømte liste, 30 days challengen som jeg har lagt til på søndager, eller dagene jeg føler for å gjøre det.

Dagens challenge er "En ting du har kjempelyst på nå"

Det er mange ting jeg vil ha, men det jeg vil ha aller mest er et vitnemål. Jeg er veldig fornøyd med jobben jeg har i dag, men når jeg valgte å droppe ut av skolen så gjorde jeg det veldig mye vanskeligere for meg selv. Det er ikke lett å jobbe seg opp fra bunnen av, og erfaringene jeg har er låst til kundeservice og butikk. Spennende jobber å ha, fordi man møter mennesker i så mange forskjellige situasjoner og man lærer seg så utrolig mye om mennesker og seg selv.

Problemet mitt med å mangle vitnemålet er at jeg kan ikke utvikle meg videre. Jeg kan ikke ta opp fag på høgskolen eller universitet for å fylle på kunnskap, man kan heller ikke søke seg inn på en bachelor eller master hvis det er noe man vil gjøre.

Vitnemål er faktisk det jeg ønsker meg mest, og heldigvis for meg så er det noe jeg jobber med nå.

Hva ønsker du mest nå?

 


1. 15 spennende og fine fakta om deg + et bilde

  • 13.09.2015, 13:00

"It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves."
- William Shakespeare

Denne søndagsgreia jeg skulle ha. 30 days challenge på søndager. Det har ikke startet så bra. Men det får så være, jeg vil ikke tvinge meg selv til å skrive igjen. Selv ikke planlagte skriv. Jeg har stoppet så lenge å skrive, etter at Mamma døde så forsvant skrivegleden min. Kanskje fordi hun alltid var den som kom med tilbakemeldinger og selvom andre har fortsatt å gi tilbakemeldinger så har det ikke vært det samme lenger. Denne tomheten som penn og papir har gitt meg har vært så ufattelig vond, fordi det å skrive har alltid vært noe jeg har gjort. Men jeg prøver meg igjen. Sakte, men sikkert.

I dag får dere 15. spennende og fine fakta om meg. (Om det er spennende og fine er opp til dere å bestemme da)

1. Det fulle navnet mitt er Sol-Angelica Michelle Skipnes

2. Men det er ikke hva jeg er døpt. Jeg endret navnet mitt selv i 2009. Fjernet første fornavn og la til Sol-Angelica.

3. Jeg elsket tattoveringer. Jeg har en fullsleeve på høyre arm, samt to på venstra arm, en på venstre skulder og en på ribbeina.

4. Jeg pleide å elske å skrive, når mamma døde så stoppet også pennen min å fungere. Jeg jobber med det nå.

5. Jeg er veldig aktiv i politikken, og partiet jeg stemmer på er Høyre.

6. Jeg er født i Sarpsborg, men hjertet mitt ligger i Vesterålen hvor morssiden min er fra.

7. Jeg elsker å ta bilder, men er altfor dårlig på det. Må gjøre det mer.

8. Musikk er en del av sjelen min. Jeg må få hørt på musikk hver dag. Ellers fungerer jeg ikke.

9. Jeg gråter når jeg ser fæle ting på tv. Noen ganger så gråter jeg fordi jeg snakker om triste ting. Men jeg er så vant til det at jeg presser tårene tilbake.

10. Jeg elsker å lese. Bøker minner meg på at det finnes en annen verden der ute.

11.  Jeg elsker å lese bøker.

12. Niesen min er oppkalt etter meg. Derfor fjernet jeg ikke navnet Michelle når jeg byttet navn og derfor byttet jeg ikke til Michelle.

13. Jeg er introvert. Så utrolig introvert.

14. Jeg er sommerbarn. Nå som vinteren nærmer seg så sliter jeg med alt i hverdagen.

15. Det fineste plagget jeg eier er Nordlandsbunaden min. Den fikk jeg i 18-års gave av Morfar. Dessverre levde han ikke lenge nok til å se den ferdig på meg.

Her er et bilde av meg i Gryllefjord. Bygda jeg en gang levde og pustet i, men jeg måtte flytte og det tok meg over 15 år før jeg returnerte tilbake igjen. Men det er en helt annen histore.
Tilbakekomst og utfordringer

  • 19.08.2015, 20:18

Jeg velger å starte opp denne bloggen igjen. For å ha et sted å skrive om de hverdagslige tingene, de små hendelsene og de store. Jeg beholder også solskipnes.com slik at jeg har et sted å skrive de større tingene. Det er merkelig det der. Det at jeg føler jeg må separere det. Men kanskje det er det som sørger for at jeg vil skrive igjen. For det er vært så lenge siden og jeg trenger å skrive. Virkelig trenger å skrive. Det er kanskje rart å si at man må det, men det er en så stor del av livet mitt at jeg føler meg en smule tommere når jeg stopper å skrive. Og med en smule så mener jeg en bombe. Som om noen har nektet meg å være meg.

Som en forsiktig start så vil jeg begynne med en en challenge. Jeg fant den på SuperMarie sin blogg. Jeg liker sånne utfordringer, utfordringer som får deg til å tenke. Men jeg hater den påtvugne kreativteten, så jeg velger å gjøre den hver søndag. Og det er intet mindre enn en 30-days-challenge jeg begir meg utpå. Og skulle jeg ville ta noe før en søndag, så gjør jeg det. Fordi jeg liker å bryte regler.

1. 15 spennende og fine fakta om deg + et bilde

2. En ting du har kjempelyst på akkurat nå

3. Fem ting som får deg til å le

4. Ti ting som er superfint hos det motsatte kjønn

5. Yndlingssangen din for tiden

6. Ti ting du vil gjøre før du dør

7. 5 ting du elsket da du var yngre

8. Et outfitbilde

9. Ti artige/fine ting i huset/leiligheten din

10. En situasjon du kunne tenke deg å være i om 5 år

11. Et bilde av utsikten fra valgfritt vindu i huset/leiligheten din

12. En spennende/artig historie

13. Ti ting du virkelig setter pris på

14. Fem ting som er bra med livet ditt akkurat nå

15. En rar/fin drøm du har hatt

16. Fem ting du ønsker deg til jul

17. Oversikt over hva du har i veska

18. Noe som rører deg

19. En oppskrift på noe godt

20. Fem fine ting med våren, sommeren, høsten og vinteren

21. En bok som har betydd mye for deg

22. Favorittproduktene dine (hår, sminke, hygiene osv)

23. Fem dyr du kunne tenke deg å ha (trenger ikke være tradisjonelle husdyr)

24. Ti fine blogger

25. Et bilde hvor du er kjempekjempeglad/smiler

26. Forklar hvordan det kjennes for deg å være forelsket

27. Fem steder som er fine å være på

28. En måte du kunne tenke deg å tilbringe påskeferien på

29. Noen du savner

30. Noe som kommer rett fra hjertet, i form av tekst/bilde/video/tegning/kombinert

 


Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits