Sol Skipnes
Life is scary, get used to it

 • 09.06.2016, 05:57


Det finnes så mange serier her i verden og jeg liker så mange. Men Scrubs gikk inn i hjertet mitt og her er en av de scene jeg hat forelsket meg i. Hvis du ikke har sett Scrubs enda, så må du se den nå. Du vil ikke angre. Jeg lover.


 


 • Publisert i Film
 • Serie: The Carrie Diares

  • 16.01.2016, 19:03

  ?What if I'm a princess on another planet?
  And no one on this planet knows it??
  - The Carrie Diares

  Jeg er skikkelig fan av sex og singlelliv, som nesten alle jentene på min alder er. Det ble faktisk laget en serie til hvor vi får møte Carrie som 16 år. En skikkelig god serie, veldig typisk ungdomsserie. Jeg liker den veldig godt, og nå ligger begge sesongene ute på Netflix.

   


 • Publisert i Film
 • Film: Engelen

  • 10.01.2016, 20:00

  "Det er når jeg sitter på kanten av Fontana di Trevi, for det er hva jeg tenker når jeg ser på Lea som bader, at hun er Anita Ekberg i Fellinis film La Dolce Vita. Det er da jeg tenker at det er tilfeldig at jeg ikke er henne, at hun ikke er Anita. At livet farer med oss slik det gjør. Ikke fortell meg en gang til at gatejentene i hovedstaden har valgt det selv. Hennes drømmer er dine drømmer, og mine drømmer - og en gang var hun det barnet du har på fanget."

  Når mennesker er så vakre at de blir syke av det.

  Og samfunnet ikke kan eller vet å forstå at noen barn er der for sine foreldre på en måte de aldri skulle. Men som de måtte fordi de ikke kunne velge det bort. Kjærlighet kan ikke velges bort. Og barn legger sitt kinn til sine mødres dager. Bærer sin mor før hun selv kan gå. Slik burde det ikke være. Men slik er det. Og samfunnet, det er vi, må vite, vi vet så lite om det å være syk.

  Har du noen gang vært syk? Har du noen gang endevendt en leilighet fordi du trodde at det var medisiner der, som du kanskje hadde glemt? Har du noen gang vært så syk at du ville gjort alt for å få de medisinene du trengte? Medisiner som noen ikke lar deg få fordi det passer seg liksom ikke. Jeg mener; du har brukket beinet, men får ikke gips. Du har sukkersyke, men får ikke insulin. Du har kreft, men får ikke cellegift. Nei, kom tilbake om noen år, når du har vært syk lenge nok, like før du dør, da får du medisiner, kanskje, så hjertet ditt slutter å blø. Men først skal du gjennom et helvete. Du skal sulte og fryse og tigge og stjele, ligge med menn som ikke vet verken hvem du er eller hvem de selv er, og så skal du angre for at du stod i det.

  Livet. Det er synd om det moderne samfunnet. Kunnskapsbristen. At vi ennå ikke vet at noen mennesker er så vakre at de blir syke av det. Det mykeste barnet i søskenflokken. Det ømmeste punktet i familien. Som tok det hele inn. Men som noen glemte å spørre, fordi ingen så; hva er det du trenger?

  Du trenger vel også noe?

  //teksten er skrevet av Margreth Olin

   


 • Publisert i Film
 • Film: American Sniper

  • 07.01.2016, 15:00

  "Don't care how much money you get, my dad used to tell me.
  It's not worth it if you're not happy.
  That?s the most valuable piece of advice he ever gave me:
  Do what you want in life.
  To this day I've tried to follow that philosophy.
  In a lot of ways my father was my best friend growing up,
  but he was able at the same time to combine that with a good dose of fatherly discipline."
  - Chris Kyle
  Når filmen American Sniper kom på kino, så var jeg å så den. Jeg har ikke sett den siden, men jeg husker fortsatt at jeg hadde frysninger over hele meg når den var ferdig og jeg forlot kinosalen. For en film sier jeg bare. Det går faktisk ikke ann å beskrive den, for den må bare ses og oppleves selv. Når rulleteksten kom over skjermen så satt jeg faktisk bare å måpte med gåsehud over hele meg.
  Det ble en del debatt når filmen kom ut, fordi veldig mange mener den helliggjør krig, men vi ser også hva krig egentlig gjør med et menneske. Mennesker som deltar i krigen, familien til menneskene i krig og med deg selv som ser på. Krig er opprivende, og ikke noe man kan forstå før man selv står i det. Jeg håper for alle vår skyld, at ingen av oss er nødt til å oppleve å leve i krigen.

  Jeg anbefaler virkelig å se filmen.

  //photos are from the movie American Sniper

 • Publisert i Film
 • Everybody is at war with something.
  I'm at war with my own heart sometime.

  Navnet er Sol og bostedet er Moss.

  Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

  Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

  Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)com  Fortiden


  Bloggdesign av  hits