Sol Skipnes
Da høsten var over

 • 25.09.2015, 00:15

Vi var sommer
og før jeg viste ordet av det,


hadde høsten passert oss,
og vinteren satt igjen -

mens minnene av deg,
hang igjen som frostrier.


Kirkevalget

 • 13.09.2015, 23:02

We loved with a love that was more than love.
- Edgar Allan Poe

I morgen er det valg. Ikke bare kommunne og fylkestingsvalg, men også kirkevalg. Hvert fjerde år så stemmer vi inn hvem vi vil skal bestemme i vår kommune, vårt fylke og i vår kirke. Nesten tre millioner av landets innbyggere er registrert i den Norske kirke og alle over 15 år kan stemme i kirkevalget.

Valget i år, handler for meg om kjærlighet. Så enkelt og greit. Skal homofile få lov til å gifte seg i kirken? For meg er svaret ja, men for mange i kirken er svaret nei. Derfor stiller Åpen Folkekirke lister over nesten hele landet. For de ønsker at kirken skal være et sted for alle og de ønsker at alle skal få gifte seg i kirken.

I 2014 så ble kampen for at likekjønnende par skulle få lov til å gå opp til alters i en kirke nedstemt, med syv stemmer. Syv mennesker sørget for at det ikke ble lov i fjor.

Sørg for at det ikke skjer igjen i år, bruk stemmeretten din!

 


1. 15 spennende og fine fakta om deg + et bilde

 • 13.09.2015, 13:00

"It is not in the stars to hold our destiny but in ourselves."
- William Shakespeare

Denne søndagsgreia jeg skulle ha. 30 days challenge på søndager. Det har ikke startet så bra. Men det får så være, jeg vil ikke tvinge meg selv til å skrive igjen. Selv ikke planlagte skriv. Jeg har stoppet så lenge å skrive, etter at Mamma døde så forsvant skrivegleden min. Kanskje fordi hun alltid var den som kom med tilbakemeldinger og selvom andre har fortsatt å gi tilbakemeldinger så har det ikke vært det samme lenger. Denne tomheten som penn og papir har gitt meg har vært så ufattelig vond, fordi det å skrive har alltid vært noe jeg har gjort. Men jeg prøver meg igjen. Sakte, men sikkert.

I dag får dere 15. spennende og fine fakta om meg. (Om det er spennende og fine er opp til dere å bestemme da)

1. Det fulle navnet mitt er Sol-Angelica Michelle Skipnes

2. Men det er ikke hva jeg er døpt. Jeg endret navnet mitt selv i 2009. Fjernet første fornavn og la til Sol-Angelica.

3. Jeg elsket tattoveringer. Jeg har en fullsleeve på høyre arm, samt to på venstra arm, en på venstre skulder og en på ribbeina.

4. Jeg pleide å elske å skrive, når mamma døde så stoppet også pennen min å fungere. Jeg jobber med det nå.

5. Jeg er veldig aktiv i politikken, og partiet jeg stemmer på er Høyre.

6. Jeg er født i Sarpsborg, men hjertet mitt ligger i Vesterålen hvor morssiden min er fra.

7. Jeg elsker å ta bilder, men er altfor dårlig på det. Må gjøre det mer.

8. Musikk er en del av sjelen min. Jeg må få hørt på musikk hver dag. Ellers fungerer jeg ikke.

9. Jeg gråter når jeg ser fæle ting på tv. Noen ganger så gråter jeg fordi jeg snakker om triste ting. Men jeg er så vant til det at jeg presser tårene tilbake.

10. Jeg elsker å lese. Bøker minner meg på at det finnes en annen verden der ute.

11.  Jeg elsker å lese bøker.

12. Niesen min er oppkalt etter meg. Derfor fjernet jeg ikke navnet Michelle når jeg byttet navn og derfor byttet jeg ikke til Michelle.

13. Jeg er introvert. Så utrolig introvert.

14. Jeg er sommerbarn. Nå som vinteren nærmer seg så sliter jeg med alt i hverdagen.

15. Det fineste plagget jeg eier er Nordlandsbunaden min. Den fikk jeg i 18-års gave av Morfar. Dessverre levde han ikke lenge nok til å se den ferdig på meg.

Her er et bilde av meg i Gryllefjord. Bygda jeg en gang levde og pustet i, men jeg måtte flytte og det tok meg over 15 år før jeg returnerte tilbake igjen. Men det er en helt annen histore.
Nesten kjærlighet

 • 11.09.2015, 00:18

 

 

 

Jeg sverger,
der borte i utgangen av skyggene
kunne du minnet meg om en jeg kunne elsket.

Du forstår da vel hvorfor jeg måtte løpe i motsatt retning.


Himmelens engler

 • 10.09.2015, 23:14


Trygve Skaug dere, Trygve Skaug.


 • Publisert i Musikk
 • Et lyst matteøyeblikk

  • 10.09.2015, 09:30

  "The most painful thin about mathematics is how far away you are from being able to use it after you have learned it."
  - James Newman
  Det skal ikke så mye til for å glede meg, som i mattetimen i går.  Dette var brått fire meldinger min kjære mattelærer-tante fikk av meg i går kveld mens jeg pinte meg igjennom matematikk og ligninger og gudene vet hva vi gjorde i går. Jeg er ikke noe glad i matematikk. Ikke siden 9-klasse. Og i dag sliter jeg, virkelig. Jeg sliter meg å finne glede og nytte av det. Spesielt siden jeg ikke har trengt det opp til dags dato. Jeg trenger mer excel-kunnskaper, ikke dusteligninger.

  Men over til bakgrunnen for at jeg spammet min stakkars Tante i Oslo. Jeg hadde pint meg gjennom et stykke, og sjekket fasiten og så til min store glede at jeg klarte det.
  Det gjorde ikke hun som satt ved siden av meg. Læreren forklarte, og hun skjønte fortsatt ikke. Da bryter jeg inn (unnskyld læreren), og forklarer det som om jeg ville ha hatt forklart det til meg selv - og da forstår hun det.

  Så stolt jeg ble av mine kunnskaper. Det varte i omtreng 37 sekunder til oppgave B var ført ned på arket og jeg ikke forstod noe. Men flaks for meg så ville sidemannen gjengjelde tjenesten siden hun forstod oppgaven, og viste meg hvordan den skulle løses. Vi begge ble fornøyde for å ha løst begge oppgavene og til og med fått hjulpet noen.

  Dette varte vel i 58 sekunder, så kom oppgave C. Da rakk begge opp hånda og ventet på at læreren kom.

  Og med det så strøk jeg mattelærer av listen min over potensielle yrker

  Neida, jeg tuller - jeg ville aldri gjort noen så vondt at jeg valgte å bli lærer. En trass treåring har mer tålmodighet enn meg. I dag var kun flaks.


  Alle disse valgene vi tar her i livet

  • 09.09.2015, 23:37

  "Until a person can say deeply and honestly, "I am what I am today because of the choises I made yeasterday," that person cannot say, "I choose otherwise"
  - Stephen R. Corvey

  Har du tenkt over det noen gang? Hva valgene du har tatt har gjort for deg? Både positivt og negativt. Jeg tenker over det relativt ofte. Mest sannsynlig for ofte. Hva hvis, hva om, kanskje hvis det og det hadde skjedd. Det er så mye hva om her i verden og så altfor lite så bra dette skjedde.

  Derfor sørger jeg alltid for å tenke på de godene hendelsene som har skjedd, når jeg kommer inn på de kjedelige hendelsene. For livet vårt i dag, er ikke bare bygd opp av alle de gode ideene vi hadde langs veien, de er bygd opp av gangene vi falt, famlet rundt i blinde og av alle de feile retningene vi tok. Enhver god ting som skjer deg i livet, skjer fordi du en eller annen gang tok feil retning og endte opp på et helt nytt sted du ikke hadde tenkt deg.

  Dette er tanker jeg tenker mye på i disse dager. Fordi jeg tar opp skolen igjen. Jeg er en drop-out og årsaken til det er ganske enkel. Jeg valgte feil linje, og jeg nektet å høre på hva de rundt meg rådet meg til. Så jeg pinte meg gjennom helse og sosial, før jeg karret meg igjennom et merkverdig år på Barn og Ungdom, deretter gikk veien videre til Restaurant og matfag før jeg endte opp på allmennfagelig påbygg. Og jeg var lei skolen i det jeg gikk inn på Helse og sosial, så resultatet etter fire år på den videregående skole endte opp med at jeg ble russ uten studiekompentanse. Way to go Sol.

  Så i dag er hverdagen min en jobb i fulltid, politikk og skole på kvelden. Det er slitsomt og jeg banner flere ganger over 16-årige Sol som rotet bort tiden sin på ting som ikke var så viktige. Eller, de var jo viktige. For tiden min ble brukt på Elevorganisasjonen, fordi jeg som falt utenfor skolesystemet ville at andre skulle få en bedre sjanse. Den ble brukt på Meny som var min første faste stilling med faste vakter og ansvar. Der lærte jeg meg enda mer viktighet av punktlighet og å vise ansvar. Dette medførte til at jeg fikk låseansvar og det er en fin ting på CV'en den dag i dag. Jeg fikk en bra referanse som var med på å gi meg et vikariat i Teleperformance som er stedet jeg henger på 37,t timer hver uke den dag i dag. Elevorganisasjonen ga meg organisasjonserfaring som alltid er kjekt å ha med seg videre i arbeidslivet og det gjorde meg opptatt av politikk som videre har ledet meg til Unge Høyre og Høyre.

  Og alt dette er viktig for meg å ha med meg videre. Men det er ikke det viktigste. For jeg har alltid vist at mennesker, mennesker er viktigst. Det er derfor det er så vanskelig for meg å knytte meg til mennesker. Jeg ville ikke hatt alle mine personer rundt meg i dag hvis jeg ikke hadde tatt valgene mine slik de er tatt, i nøyaktig den rekkefølgen jeg tok de. For hadde jeg gått over til allmenn når jeg valgte Barn og Ungdom, så ville jeg ikke møtt Jelena som igjennom de ti siste årene mine har vært min bestevenninne. Hadde jeg ikke sagt opp på Meny når jeg gjorde det, så ville jeg ikke endt opp på Teleperformance og Henriethe som er en anne bestevenninne ville vært en som gikk forbi meg på gaten uten at vi la merke til hverandre.

  Jeg ville ikke bodd i Moss i dag og jeg vet ikke om jeg hadde kommet til det punktet med at jeg har akseptert det som har skjedd i løpet av fortiden. Jeg er sterkere i dag fordi jeg har fått alle disse fine erfaringene mine med meg, og jeg har møtt alle disse menneskene jeg har møtt. Selvom noen av de kun har vært der i noen sekunder, så har de formet meg som den jeg er i dag.

  Så i dag har jeg sittet med hodet i mattebøkene mine, og forbannet 16-årige Sol og hennes innfall. For jeg kunne vært ferdig med utdannelsen, og jeg kunne tjent enda mer penger, og jeg kunne kanskje møtt mannen eller kvinnen i mitt liv og jeg kunne kanskje gjort så mange andre ting som jeg ikke har gjort. Men jeg har forelsket meg, og fått hjertet mitt knust, og forelsket meg på nytt. Jeg har blitt bestevenn med de fineste menneskene i verden og jeg har noen å ringe hvis alt går galt, og jeg er en person som noen kan ringe hvis alt går galt. Jeg danser i undertøyet mitt hjemme alene og gråter av mennesker som er slemme og det er helt greit, fordi det er meg.

  Jeg er og gjør alle disse tingene. Fordi jeg har tatt alle valgene jeg tok. Så når jeg ser alt jeg ikke ville hatt hvis jeg gjorde ting anderledes så er det helt greit å regne litt matematikk hver onsdagskveld i to år fremover. Fordi valgene mine var verdt det.


  Lag deg en fin dag

  • 08.09.2015, 23:33

  "For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness."
  - Ralph Waldo Emerson

  Lag deg en fin dag. Jeg er fast leser av Anette Marie sin blogg. En ting som ofte går igjen der er sitatet "Lag deg en fin dag"

  Smak på de ordene - lag deg en fin dag. Så enkelt og greit sagt. For så enkelt er det faktisk. Det vil såklart være dager som ikke er fine, dager som ikke går ann å lage fine, for noen ganger er ikke livet fint. Men det betyr ikke at man ikke skal prøve. For når man smiler så er det vanskeligere å irritere seg over de små tingene som kommer opp som irritasjonsmomenter i hverdagen. Det er vanskeligere for andre å dra deg ned. Hvis du ikke tillater andres bullshit i hverdagen, så er det ikke så lett for de å dra deg inn i det.  Så gjør det når du våkner i morgen, gjør det hver eneste dag. Lag deg en fin dag og ikke forvent at andre skal lage den for deg.


  Everybody is at war with something.
  I'm at war with my own heart sometime.

  Navnet er Sol og bostedet er Moss.

  Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

  Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

  Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)com  Fortiden


  Bloggdesign av  hits