Sol Skipnes
Hva musikken egentlig gjør

 • 01.12.2015, 01:03

"Music was my refuge.
I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness."
- Maya Angelou

Når det plutselig dukker opp en sang, ut av det blå. På telefonen, en gammel iPod, en slitt MP3 spiller du hadde glemt eksisterte eller når en gammel cd dukker opp. Eller en vinylplate uavhengig om du er av generasjonen som hadde det, eller generasjonen som tar den tilbake.

Jeg simpelten elsker det. Følelesene det bringer tilbake når det er en sang du har vært så ufattelig glad i, før det kom nyere og andre sanger. Følelsen du får av en ny sang når du hører den for første gang. Eller når du hører den for andre gang, men du innser at det egentlig er for første gangen. For du har aldri virkelig hørt den.

Det finnes en sang for alt, en sang for dagene du er glad, når du hater verden, når verden hater deg, nå solen skinner, når det høljer ned. Når alt annet i livet glipper unna, så kan du alltid finne det i en eller annen sang. Noen ganger endrer den mening. Når du blir eldre, når du hører tekstene på nytt, når du virkelig hører teksten og når du ikke trenger den lenger.

For meg har musikk alltid vært en del av meg, fra jeg fikk min første kasett, som endret seg til en cd, og som nå er gjort om til digitale lydfiler på en pc, telefon og til streamingtjenestene.

Disse sangene. Det finnes ikke nok ord til å forklare hvor mye jeg elsker musikk.

For øvrig vil jeg anbefale min nye sang kjærleik.
Adele, Love in the dark


 • Publisert i Musikk
 • Everybody is at war with something.
  I'm at war with my own heart sometime.

  Navnet er Sol og bostedet er Moss.

  Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

  Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

  Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)com  Fortiden


  Bloggdesign av  hits