Sol Skipnes
Shoppestopp

  • 05.01.2016, 08:30

"When I shop,
the world gets better,
and the world is better,
but then it's not,
and I need to do it again.
"
(Confessions of a Shopaholic-the movie)

Et av løftene jeg har gitt meg selv for det nye året er å stoppe å bruke unødvendig med penger. Stoppe å handle ting jeg ikke må ha, slutte å kjøpe mat jeg kaster, klær jeg ikke bruker, bøker jeg ikke leser, filmer jeg ikke ser og ting jeg ikke bruker. Hvorfor? Jeg vet ikke. Fordi jeg er trist, fordi jeg må ha noe annet å tenke på, fordi livet er dust og verden er fæl. Jeg handler ting når jeg må koble ut, på samme måte som røykere tar seg en sigarett og alle med avhengigheter trenger en runde til med hva enn de trenger i hverdagen. Fordi når det er over, så føler man seg bedre, til man innser man fortsatt er tom innvendig og man må kjøre på med en ny runde.

Og hva er det jeg egentlig trenger da? Ingen verdens ting.

Klær? Jeg har nok klær i skapet og det eneste jeg trenger i dag er noen nye bukser i korrekt størrelse, det har jeg heldigvis fått et gavekort på.
Sko? Nei, nei, nei. Det finnes ikke ord for hvor mange sko jeg har annet enn altfor mange.
Mat? Fryseren min er full med mat, det er faktisk på tide å bruke den maten jeg har handlet inn slik at den fryseren blir tom.
Kosmetikk? Sminke har jeg altfor mye av. Jeg trenger faktisk ikke noe nye sminke annet enn påfyll når alt er tomt og da mener jeg når alt er tomt. Jeg har til og med igjen seks måneder igjen av abonnementet mitt på Glossybox, som gjør at jeg får enda mer ting en gang i måneden.
Såper? Bodylotion, såper, parfymer og kremer. Jeg har altfor mye. Altfor, altfor mye. Og igjen, jeg har fortsatt Glossybox-abonnementet mitt i seks måneder til. Det er mange nye ting.
Bøker? Jeg må seiøst lese de bøkene jeg har.
Kjøkkenutstyr? Nei, har altfor mye allerede.
Telefon? Hvis den jeg har nå ryker, så skal jeg faen meg ikke ha noen ny telefon. Jeg hater at folk maser på meg uansett?
Treningsutstyr? Først må jeg faktisk ta opp treningen igjen, og slite ut det jeg allerede har for mye av.
Kulepenner? Jeg kødder ikke når jeg sier jeg sikkert har over 100 kulepenner. Hva faen skal man med 100 kulepenner?
Lunsj: Igjen, jeg har en fryser full av mat. Det er på tide å lage maten selv før jobb. Det henger forøvrig sammen med nyttårsforsettet jeg har om å bruke kjøkkenet igjen.

Alt jeg ikke har nevnt? Trenger jeg noe annet? Enn grønnsaker, enkle husholdsartikler og ting som brukes opp med en gang. Nei. Det gjør man faktisk ikke. Jeg må sltutte å handle ting jeg ikke trenger. Du må slutte å handle ting du ikke trenger. Men det er opp til deg hva du ønsker å gjøre. Jeg melder meg i hvertfall ut.

Folkens, vi kjøper for mye ting. Ting vi ikke trenger. Ungdom bruker penger de ikke har, for å kjøpe ting de ikke trenger, slik at man kan imponere folk man ikke liker. Og vi har mennesker som handler for å ikke føle noe. For det er lettere. For når du er trist så kjøper du ting og kan sitte med de fine tingene rundt deg og føle deg bedre. Til det går over. Hver gang jeg handler noe så føler jeg meg så bra, til jeg ikke lenger føler meg bra og så gjør jeg det samme igjen.

Men det er over nå, for min egen del og fordi verden sin del. For det er faktisk kloden vi ødelegger med all den dritten vi handler inn og det kommer flere generasjoner etter oss.

Med dette har jeg egentlig bare en ting å si. Wish me luck!


Everybody is at war with something.
I'm at war with my own heart sometime.

Navnet er Sol og bostedet er Moss.

Bloggen skrives av © Sol Skipnes og er underlagt lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Bilder og tekster er private om ikke annet er oppgitt.

Kontakt: solskipnes(at)gmail(dot)comFortiden


Bloggdesign avhits